Je was de liefde van mijn leven……

Echtpaar in scheiding

Je was de liefde van mijn leven, maar als ik het allemaal van tevoren had geweten……

Herken je het ook? Kriebels in je buik, verliefdheid die doorgroeit naar liefde. Je weet het zeker! Met deze persoon ga jij oud worden! Jullie gaan samenwonen, trouwen en krijgen kinderen. Jullie leven nog lang en gelukkig! Of toch niet?
Helaas eindigt niet elk sprookje zo! Je groeit uit elkaar of je komt er achter dat jullie niet zo goed meer bij elkaar passen. De situatie wordt onhoudbaar en jullie beslissen uit elkaar te gaan.

Dan kom je er achter dat wat vanzelfsprekend was voor jou, voor de ander helemaal niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld de schenking of nalatenschap van jouw ouders moet je gaan delen met jouw ex partner. Waar je dacht er samen uit te komen, ontstaan nu discussies.

Als je getrouwd bent na 1 januari 2018 gelden er zelfs andere regels. Maar in de praktijk zie ik dat juist die nieuwe regelgeving tot extra discussies leiden tussen partners bij scheiding.

Hoe hadden jullie dit kunnen voorkomen?
Mijn advies is, bij de start van een relatie, duidelijke afspraken te maken over hoe jullie bepaalde financiële kwesties geregeld willen hebben. Het is belangrijk deze afspraken op papier vast te leggen, zodat je eventuele discussies hierover in de toekomst voorkomt.
Ik zie dat partners wel het risico van overlijden bespreken en regelen, maar niet het risico van scheiden. Gek eigenlijk dat partners dat niet bespreken, want het risico dat je gaat scheiden tijdens de relatie is veel groter dan het risico dat je komt te overlijden tijdens de relatie.

Mirjam

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *