Wie ben ik

Ik ben Mirjam Croes, 51 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik ben een geboren en getogen Emmense.

Mijn drive en passie ligt bij mensen te helpen hun behoeftes op financieel gebied in de breedste zin van het woord te doen realiseren, waarbij financiële rust het belangrijkste is. Focus op het eindresultaat is daarbij belangrijk. Voor jullie die van plan zijn om te gaan scheiden, zal mijn doel zijn dat ieder op zijn eigen manier zijn leven goed kan voortzetten.

Wat ik doe
Na een lange carrière binnen de financiële dienstverlening, had ik de behoefte mij te specialiseren in het scheidingstraject. Waarom? Ervaringen uit mijn arbeidsverleden leerde mij dat er veel afspraken, die in het verleden op papier waren gezet, niet duidelijk waren of financieel grote gevolgen hadden. 

Ik ben daarom aan de slag gegaan met de opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur en heb deze opleiding met succes afgerond.

Wat is een financieel echtscheidingsadviseur met het RFEA keurmerk?

  • is gediplomeerd en houdt deskundigheid up to date
  • is integer en houdt zich aan de gedragscode van het keurmerk
  • volgt uitspraken van onafhankelijke geschillencommissies
  • is te vinden in het openbare register van de RFEA.

Een RFEA adviseur zorgt voor rust, overzicht en de juiste beslissingen rond een scheiding. Een deskundig advies voorkomt veel problemen. Voor meer informatie over het register verwijs ik jullie naar www.rfea.nl.

Mirjam Croes-Lier

Wat ik kan regelen
Scheiden is een ingrijpende periode waarin je heel veel moet regelen, maar ook goed moet regelen. Is het verstandig dit zelf te gaan uitzoeken en te regelen? Of toch maar uit handen te geven? Als je voor de laatste optie kiest kom je uit bij mij. Ik kan jullie begeleiden gedurende het gehele scheidingsproces. 

 

Hoe ik kan helpen?
De door jullie gewenste oplossingen toets ik aan de juridische termen. Zijn die akkoord, dan kijk ik verder dan het juridische stuk. Vergeet namelijk de fiscaliteit niet. Soms kunnen regelingen juridisch wel hout snijden, maar vindt de belastingdienst de gewenste constructie bijvoorbeeld een schenking. Door zowel met een juridische als fiscale bril te kijken, krijgen jullie maatwerk.

En vergeet tenslotte de emoties niet. Daar is alle ruimte voor. 

Mirjam Croes