Corona
Komt van uitstel afstel?
Wat denk jij? Komt van uitstel afstel?
Tijdens de eerste lockdown was de verwachting dat het aantal scheidingen zou toenemen, maar in plaats van een stijging was er juist een afname te zien.
Hoe kan dat?
Tijdens een lockdown is het vaak lastig, tijdelijk of definitief ergens anders te gaan wonen en wordt een scheiding nog maar even uitgesteld.
Als de toekomst onzeker is, omdat bijvoorbeeld je baan op de tocht staat of de continuïteit van je onderneming in gevaar komt, hak je niet zo snel de knoop door!
Maar zal de afname van het aantal echtscheidingen doorzetten?
Komt van uitstel afstel?
Onderstaande diagram laat namelijk zien dat na een financiële crisis, het aantal scheidingen toeneemt.(klik diagram aan voor goede weergave)
PERSPECTIEF…..
Perspectief…….
We willen graag perspectief in deze tijd. Licht aan het einde van de tunnel. Weten wanneer we weer verder kunnen met leven, net zoals voor de coronaperiode.
Mensen hebben over het algemeen behoefte aan zekerheid. Dat wil zeggen zekerheid over de basisbehoeften, zoals onderdak, eten en kleding, maar natuurlijk ook zekerheid dat je datgene kunt behouden wat je in de afgelopen jaren hebt opgebouwd. Zodra hierover onzekerheid ontstaat, heeft dit z’n weerslag op het dagelijkse leven.
Ben je ondernemer en heb je de afgelopen jaren een gezond bedrijf opgebouwd, kan er in deze periode onzekerheid ontstaan over de continuïteit van jouw onderneming.
Het gevoel van onzekerheid en angst is er ook op het moment dat je gaat scheiden. Zeker de periode tijdens de scheiding wordt vaak als zwaar ervaren.
Is er eenmaal licht aan het einde van de tunnel, dan geeft dit perspectief.
Perspectief krijg je door inzicht in de mogelijkheden die er zijn met als resultaat, financiële zekerheid, emotionele rust en duidelijkheid.
Gaan jullie scheiden en willen jullie weer perspectief, neem dan contact met mij op!
Mirjam
Ik wil gewoon weer verder!
IK WIL GEWOON WEER VERDER!
Je herkent het vast wel. Het gevoel dat je op de rem staat.
Dat je verder wilt maar niet kunt, omdat er dingen gebeuren waar je geen invloed op hebt, zoals corona.
Een frustrerend gevoel geeft dat.
Dit kan ook gelden voor een relatie. Een relatie waar je niet meer gelukkig in bent, niet meer de positieve richting ziet en je geen idee hebt hoe je het tij zou kunnen keren.
Je hoopt dat het goed komt en dat er zaken veranderen.
Maar hoop is vaak niet meer dan uitgestelde teleurstelling.
Duidelijkheid over je toekomst geeft rust en perspectief. Belangrijk dus om de eerste stap te zetten naar verandering. Misschien is dat wel het verlaten van je partner en los van elkaar verder te gaan met jullie leven.
De twijfel zal misschien blijven, maar je zult op een gegeven moment de knoop moeten doorhakken. Je wilt gewoon verder met je leven
Er is namelijk een ding erger in een relatie dan scheiden en dat is ongelukkig bij elkaar blijven.
Mirjam
Een tweede lockdown, gaat jouw relatie dat redden?

Een tweede lockdown, gaat jouw relatie dat redden?
Je relatie loopt niet lekker en met een eventuele 2de lockdown voor de deur, zet het je relatie op scherp en benadrukt het nog eens extra dat het samen niet meer gaat. Jullie komen tot het besluit niet samen verder te willen. De scheiding willen jullie zorgvuldig en met respect voor elkaar regelen.
Trap niet in onderstaande 4 valkuilen:
1. Het te snel willen afwikkelen van de scheiding
Het kost tijd om je te informeren en zaken goed uit te zoeken en de juiste beslissingen te nemen. Denk daarbij aan de verdeling van gezamenlijke woning, jullie bezittingen en eventuele schulden, afspraken over de opvoeding van de kinderen en de verdeling van pensioen. Hoe gaan jullie dat aanpakken? En zijn jullie het over alle onderwerpen direct eens? Neem hier dus de tijd voor en leg de afspraken goed vast. Het voorkomt discussies in de toekomst.
2. Goedkoop is duurkoop: Schakel deskundig advies in!
Afspraken maken en het vastleggen daarvan is belangrijk. Daarnaast is het essentieel dat je overziet wat consequenties zijn van de gemaakte afspraken. Het kan zijn dat je iets hebt afgesproken, maar later geconfronteerd wordt met een flinke belastingaanslag. Dit had wellicht voorkomen kunnen worden, wanneer afspraken op een andere wijze waren vastgelegd. Laat je dus goed adviseren.
3. Emoties je beslissingen laten bepalen
Hoe moeilijk het misschien ook is om je tijdens de scheiding in de ander te verplaatsen, toch is dat heel belangrijk. Afspraken maken lukt alleen maar als beide partijen er achter staan. Verdiep je dus in elkaars belangen en motivatie en schakel hulp in als jullie er samen niet uitkomen. Vraag jezelf af of je na een aantal jaren nog achter de gemaakte afspraken staat, als de hevigste emoties weg zijn.
4. Vermijden van contact/communicatie ex na de scheiding
Besef dat de situatie in de toekomst wellicht verandert. Er zullen altijd dingen blijven die met elkaar besproken moeten worden. Als jullie samen kinderen hebben, is er vaak extra overleg nodig. Een goed contact met je ex partner is daarom van groot belang om ook na de scheiding tot goede afspraken te komen.