Evaluatie

Ouderschapsplan

Zijn jullie kinderen jonger dan achttien jaar? In het ouderschapsplan hebben jullie samen afspraken over de zorg en opvoeding gemaakt.  Na verloop van tijd kunnen de omstandigheden veranderen. Het gevolg kan zijn dat bepaalde afspraken niet goed meer werken. Bijvoorbeeld over de kinderalimentatie of de omgangsregeling. 

Een ouderschapsplan is een ‘werkdocument. Wat nu passend is, voldoet misschien over een jaar niet meer. Het is dus belangrijk dat jullie met elkaar in gesprek blijven over de gemaakte afspraken en het bijstellen ervan. Kinderen ontwikkelen zich voortdurend en situaties kunnen veranderen. Daarom is het belangrijk momenten af te spreken, waarbij jullie kijken hoe alles verloopt. Dit kan samen, maar ook eventueel onder mijn begeleiding.

Kinder- en partneralimentatie:

De alimentatie blijft niet altijd hetzelfde. Verandert er iets in jouw situatie of in die van uw ex partner, dan heeft dat effect op de draagkracht? Dat kan een goede reden zijn om de alimentatie te wijzigen. Raakt één van jullie bijvoorbeeld zijn baan kwijt, komt er een nieuw kindje bij, verandert de omgangsregeling of loopt het eigen bedrijf ineens een stuk minder goed?

Onderhoudspan

Het alimentatiebedrag, dat is afgesproken,  kan door deze verandering niet meer redelijk is. Ga dan samen om tafel om een nieuwe afspraak te maken. Ik kan jullie daar bij begeleiden. Situaties veranderen nu eenmaal. Daarom kan het zeker geen kwaad om eens in de zoveel tijd de alimentatie opnieuw te berekenen. Zo weet je zeker dat het bedrag nog steeds aansluit bij jullie situatie op dat moment.