economische zelfstandigheid

Gaan we de juiste richting wel op?

Gaan we de juiste richting wel op?

Wat toch een mooie uitvinding, navigatie in de auto. Zonder zorgen en stress en met vertrouwen mijn bestemming bereiken! Geen verkeerde afslag meer.
En als ik een obstakel tegenkom, wordt er een alternatief aangeboden. Rustgevend en ik kan mij 100% op de weg concentreren!

Hetzelfde geldt als jullie van plan zijn te gaan scheiden.
Op het eerste gezicht lijkt de route van jullie scheiding snel en eenvoudig. Al gauw blijkt dat jullie afslagen hebben gemist, de duur van de scheiding langer is dan verwacht en de gewenste eindbestemming niet wordt bereikt.
Deze ingeslagen route zorgt voor frustratie en stress en escalaties liggen op de loer. Dit hadden jullie natuurlijk willen voorkomen !

Kiezen voor professioneel advies, die jullie navigeert naar een succesvol eindresultaat en die samen met jullie geen afslag mist, zorgt ervoor dat jullie allebei met vertrouwen verder kunnen.

Help, mijn partner heeft een ander

HELP, MIJN PARTNER HEEFT EEN ANDER!

Er stranden veel huwelijken, doordat er een ander in het spel is.
Vaak is “die ander” niet de oorzaak van de scheiding. Meestal loopt het al een langere tijd niet lekker binnen een relatie.
Partners maken elkaar simpelweg niet meer gelukkig.

Toch is dat inzicht voor de bedrogen partner lastig. De bedrogen partner voelt zich meestal gekwetst en er is geen vertrouwen meer.
Het wegvallen van vertrouwen maakt plaats voor onzekerheid en angst.
En juist vertrouwen is heel belangrijk om samen verder te kunnen of….
een scheiding goed te kunnen doorlopen.

Want vertrouwen zorgt ervoor dat….
– Jullie gezamenlijk tot oplossingen kunnen komen
– Jullie samen concrete afspraken maken
– Jullie deze afspraken nakomen
– Je vertrouwen hebt in de ander als ouder
– De ander jou een nieuwe toekomst gunt
– Jullie allebei verder kunnen!

Zorg een beetje voor elkaar

ZORG EEN BEETJE VOOR ELKAAR!

De druk op de zorg is groot. De toename van het aantal
corona patiënten, die behandeld moeten worden, zorgt voor een enorme werkdruk. Ik hoop dat er voor het verzorgend personeel een goede en stabiele thuissituatie is, waarop men kan terugvallen. Een thuissituatie waar men zichzelf oplaadt, ontspant, plezier maakt, gevoelens deelt en waar men zichzelf kan zijn.
Wanneer je thuis niet meer tot rust kunt komen, omdat er spanningen zijn, er constant ruzie is, dan laad je niet meer op en is er een reële kans dat een relatie geen stand houdt.

Als jullie van plan zijn te gaan scheiden, dan loopt de verzorging voor elkaar na de scheiding nog een aantal jaren door in de vorm van kinderalimentatie en/of partneralimentatie.

Op 1 januari 2020 is de maximale duur van de partneralimentatie gewijzigd. De maximale betalingsduur voor partneralimentatie bedraagt maximaal 5 jaar of korter. Heeft het huwelijk korter dan 10 jaar geduurd, dan ontvangt de ex-partner alimentatie voor de helft van die tijd. Bijvoorbeeld jullie zijn 6 jaar getrouwd, dan betaalt de alimentatieplichtige ex-partner 3 jaar partneralimentatie.

Er zijn wel een aantal uitzonderingen.
Een voorbeeld hiervan is als jullie samen kinderen hebben, eindigt de alimentatieverplichting als het jongste kind 12 is.

Naast de duur is in 2020 ook de fiscale aftrekbaarheid van de partneralimentatie beperkt. Momenteel is de betaalde partneralimentatie aftrekbaar op het belastbaar inkomen tegen een percentage van maximaal 43%(2021). Dit wordt afgebouwd naar 37% in 2023.

De eerste stap naar verandering

DE EERSTE STAP NAAR VERANDERING!

De coronamaatregelen vragen veel van ons.
Nu het weer buiten mooier wordt, willen we naar parken, strand en andere recreatiegebieden.
Burgemeesters en café-eigenaren pleiten daarom voor het openen van de terrassen, terwijl de besmettingen toenemen en de ziekenhuizen volstromen.

Hoe zorg je ervoor dat er perspectief is voor iedereen? Dat we het naleven van de regels allemaal beter kunnen volhouden?
Versoepelen en de terrassen weer open?
De regering heeft besloten de huidige regels in stand te houden met 26 april  als datum voor de eerste stap naar verandering.

Als je relatie niet goed is, moet je op een gegeven moment ook een besluit nemen.
Blijf je of ga je scheiden? Maar hoe kom je tot een besluit?
Door van een afstandje naar je relatie te kijken.
Wat is er mis in de relatie? Wat ontbreekt er?
Is er vertrouwen in elkaar? Kunnen jullie dit nog omkeren?

Ook kan het van een afstandje naar de relatie kijken jou doen beseffen een andere weg te willen inslaan, door jouw partner te verlaten.
Wellicht voel je je schuldig, ben je bang voor het onbekende of
is de keuze weloverwogen.

Duidelijkheid over de toekomst geeft rust en perspectief.
Belangrijk dus de eerste stap te zetten naar verandering, zodat jullie beiden kunnen werken aan een nieuw begin

Soms zit het tegen, meestal zit het mee..

SOMS ZIT HET TEGEN, MEESTAL ZIT HET MEE..
Het lijkt er niet op dat we corona achter ons kunnen laten. De besmettingen zijn hoger dan ooit en het vaccineren met Astra Zeneca wordt uitgesteld.
Het positieve nieuws dit weekend was dat de bitcoin naar recordhoogte is gestegen. Beleggers zagen hun vermogen groeien.
Ik probeer mij maar zoveel mogelijk te richten op het positieve en ervaar meer tijd voor mijn gezin.
Is dat misschien een reden dat er juist minder echtscheidingen zijn dan verwacht? vinden we elkaar weer terug, praten we weer meer met elkaar. Pakken we tradities op die we voor corona, door drukte, niet meer deden.
Leren we door deze crisis wat echt belangrijk is? Is het gevoel even op de rem te staan dan helemaal niet zo erg?
Misschien krijgen jullie juist nu de bevestiging dat het echt niet meer gaat.
Dat jullie uit elkaar gegroeid zijn en niet meer bij elkaar passen.
Dat de coronacrisis voor jullie een wake-up call is een andere richting in te willen slaan met je leven.
Maar hoe gaan jullie het aanpakken?
Wat is de eerste stap naar verandering?
Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie allebei verder kunnen en, ondanks alles, met een positief gevoel terug kijken.
Willen jullie scheiden en weten jullie niet hoe te beginnen, ik help jullie graag allebei verder.
Mirjam

8 maart 2021 internationale vrouwendag

8 MAART… INTERNATIONALE VROUWENDAG!
Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid…..!
Of toch niet?
Vandaag, 8 maart, is het internationale vrouwendag. In veel landen is deze dag een officiële feestdag. In Nederland niet, maar er worden wel veel activiteiten georganiseerd
Het doel van deze dag is aandacht te geven aan vrouwenthema’s, bijvoorbeeld economische zelfstandigheid.
Veel Nederlandse vrouwen worden inmiddels beter opgeleid dan de mannen, maar eenmaal op de arbeidsmarkt, kiest 2/3 voor een deeltijdbaan.
Ik verbaas me er dan ook over dat Nederlanders zich tegen elk risico verzekeren, maar dat miljoenen vrouwen afhankelijk zijn van hun partner, terwijl een groot deel van de huwelijken strandt.
Zodra er kinderen komen zijn het nog steeds de vrouwen die een stap terug doen om een groot deel van de zorgtaken op zich te nemen met als gevolg minder carrièrekansen en minder inkomen. Negatieve financiële gevolgen van deze keuze bij echtscheiding zijn bij vrouwen groter dan bij mannen.
Betere taakverdeling in de zorgtaken tijdens het huwelijk en verbetering in de opvangmogelijkheden van de kinderen kunnen, denk ik, er aan bijdragen dat vrouwen minder gauw kiezen voor een parttimebaan, waardoor carrièrekansen toenemen.
Fijne dag,
Mirjam