scheiden en de eigen woning

Gaan we de juiste richting wel op?

Gaan we de juiste richting wel op?

Wat toch een mooie uitvinding, navigatie in de auto. Zonder zorgen en stress en met vertrouwen mijn bestemming bereiken! Geen verkeerde afslag meer.
En als ik een obstakel tegenkom, wordt er een alternatief aangeboden. Rustgevend en ik kan mij 100% op de weg concentreren!

Hetzelfde geldt als jullie van plan zijn te gaan scheiden.
Op het eerste gezicht lijkt de route van jullie scheiding snel en eenvoudig. Al gauw blijkt dat jullie afslagen hebben gemist, de duur van de scheiding langer is dan verwacht en de gewenste eindbestemming niet wordt bereikt.
Deze ingeslagen route zorgt voor frustratie en stress en escalaties liggen op de loer. Dit hadden jullie natuurlijk willen voorkomen !

Kiezen voor professioneel advies, die jullie navigeert naar een succesvol eindresultaat en die samen met jullie geen afslag mist, zorgt ervoor dat jullie allebei met vertrouwen verder kunnen.

We verdelen de eigen woning niet!

VOOR DE KINDEREN VERDELEN WE DE WONING NIET!

Als jullie uit elkaar gaan zullen gezamenlijke bezittingen en schulden verdeeld moeten worden, ook de gezamenlijke eigen woning.

Steeds vaker besluiten scheidende partners de verdeling van de gezamenlijke eigen woning uit te stellen naar de toekomst en pas te verdelen op later tijdstip na de scheiding.
Een reden is dat partners financieel niet in staat zijn de woning over te nemen, maar het belangrijk vinden dat de kinderen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.
Als jullie gaan scheiden en kiezen voor onverdeeldheid van de woning, blijft de hypotheek ook onverdeeld.

Kiezen voor onverdeeldheid vraagt om duidelijke afspraken tussen partners.
Afspraken over de betaling van de hypotheeklasten, toegang en gebruik van de woning, onderhoud en afspraken over de verkoop in de toekomst.
Daarnaast heeft het onverdeeld laten fiscale gevolgen. Het is belangrijk deze gevolgen goed in beeld te hebben.

Ik zie namelijk in de praktijk dat afspraken niet duidelijk zijn of onvoldoende geformuleerd zijn, waardoor na de scheiding discussies ontstaan tussen ex-partners.
Dit is te voorkomen door je te laten adviseren over de fiscale gevolgen en de afspraken goed te laten vastleggen.
Dit geeft financiële rust en duidelijkheid.