Maand: november 2021

Gaan we de juiste richting wel op?

Gaan we de juiste richting wel op?

Wat toch een mooie uitvinding, navigatie in de auto. Zonder zorgen en stress en met vertrouwen mijn bestemming bereiken! Geen verkeerde afslag meer.
En als ik een obstakel tegenkom, wordt er een alternatief aangeboden. Rustgevend en ik kan mij 100% op de weg concentreren!

Hetzelfde geldt als jullie van plan zijn te gaan scheiden.
Op het eerste gezicht lijkt de route van jullie scheiding snel en eenvoudig. Al gauw blijkt dat jullie afslagen hebben gemist, de duur van de scheiding langer is dan verwacht en de gewenste eindbestemming niet wordt bereikt.
Deze ingeslagen route zorgt voor frustratie en stress en escalaties liggen op de loer. Dit hadden jullie natuurlijk willen voorkomen !

Kiezen voor professioneel advies, die jullie navigeert naar een succesvol eindresultaat en die samen met jullie geen afslag mist, zorgt ervoor dat jullie allebei met vertrouwen verder kunnen.

Help, mijn partner heeft een ander

HELP, MIJN PARTNER HEEFT EEN ANDER!

Er stranden veel huwelijken, doordat er een ander in het spel is.
Vaak is “die ander” niet de oorzaak van de scheiding. Meestal loopt het al een langere tijd niet lekker binnen een relatie.
Partners maken elkaar simpelweg niet meer gelukkig.

Toch is dat inzicht voor de bedrogen partner lastig. De bedrogen partner voelt zich meestal gekwetst en er is geen vertrouwen meer.
Het wegvallen van vertrouwen maakt plaats voor onzekerheid en angst.
En juist vertrouwen is heel belangrijk om samen verder te kunnen of….
een scheiding goed te kunnen doorlopen.

Want vertrouwen zorgt ervoor dat….
– Jullie gezamenlijk tot oplossingen kunnen komen
– Jullie samen concrete afspraken maken
– Jullie deze afspraken nakomen
– Je vertrouwen hebt in de ander als ouder
– De ander jou een nieuwe toekomst gunt
– Jullie allebei verder kunnen!

Zorg een beetje voor elkaar

ZORG EEN BEETJE VOOR ELKAAR!

De druk op de zorg is groot. De toename van het aantal
corona patiënten, die behandeld moeten worden, zorgt voor een enorme werkdruk. Ik hoop dat er voor het verzorgend personeel een goede en stabiele thuissituatie is, waarop men kan terugvallen. Een thuissituatie waar men zichzelf oplaadt, ontspant, plezier maakt, gevoelens deelt en waar men zichzelf kan zijn.
Wanneer je thuis niet meer tot rust kunt komen, omdat er spanningen zijn, er constant ruzie is, dan laad je niet meer op en is er een reële kans dat een relatie geen stand houdt.

Als jullie van plan zijn te gaan scheiden, dan loopt de verzorging voor elkaar na de scheiding nog een aantal jaren door in de vorm van kinderalimentatie en/of partneralimentatie.

Op 1 januari 2020 is de maximale duur van de partneralimentatie gewijzigd. De maximale betalingsduur voor partneralimentatie bedraagt maximaal 5 jaar of korter. Heeft het huwelijk korter dan 10 jaar geduurd, dan ontvangt de ex-partner alimentatie voor de helft van die tijd. Bijvoorbeeld jullie zijn 6 jaar getrouwd, dan betaalt de alimentatieplichtige ex-partner 3 jaar partneralimentatie.

Er zijn wel een aantal uitzonderingen.
Een voorbeeld hiervan is als jullie samen kinderen hebben, eindigt de alimentatieverplichting als het jongste kind 12 is.

Naast de duur is in 2020 ook de fiscale aftrekbaarheid van de partneralimentatie beperkt. Momenteel is de betaalde partneralimentatie aftrekbaar op het belastbaar inkomen tegen een percentage van maximaal 43%(2021). Dit wordt afgebouwd naar 37% in 2023.